Hva skjer?

Kommende arrangement

Klikk for stort bilde Velkommen til et digitalt frokostmøte om kompetanseutvikling i arbeidslivet. 20.mai kl.8-9

Mer info her.

 

Tidligere verksteder og samlinger

 

 1Klikk for stort bilde3. april ble det arrangert Den digitale bedriftsdagen for karriere- og NAV-veiledere. Her er opptaket.

Mer info her. (PDF, 206 kB)

 

 

Klikk for stort bildeEt kreativt verksted for å komme frem til konkrete tiltak og prosjekter. Les mer her. 

 

 

 

Klikk for stort bildeHensikten med digital frokost "Unge under korona" var å sette søkelyset på den økende ledigheten blant unge, og hva vi kan gjøre for at det ikke skal bli langvarig. Les oppsummeringen her.

Se opptaket av møtet her.

 

 

Kompetanseforum Live "Det store bildet"  16/12.2020Klikk for stort bilde

Hvis du ikke fikk med deg konferansen kan du se konferansen her.

 

 


Klikk for stort bilde Utviklingsverksted "Neste steg" 11/11 2020. Denne gangen spilte deltakere «Escapehistory» (digital versjon av Escaperoom) for å gå gjennom rammeverket og arbeidsmetode for gruppearbeid i Kompetanseforum Østfold. Mange spennende innspill på hvilke uløste problemer på kompetansepolitiske feltet, som kan løses ved å sette i gang nye tiltak. Les takeaways her. 

 

Klikk for stort bilde"Kom i gang med den nye normalen". 23/9 2020 ble det gjennomført en digital samling i Kompetanseforum Østfold. Hensikten var å samle troppene etter korona-oppholdet, gå igjennom innsatsområder og arbeidsmåter for Kompetanseforum 2.0, samt gi rom for refleksjoner og innspill på målområdene. Les mer om samlingen her.

 

 

 

Klikk for stort bildeDigital speed-date "Lær av en lærling". I regi av Kompetanseforum Østfold arrangerte Borregaard, OKIndustri og Partnerskap for karriereveiledning i Østfold. Les mer om arrangementet her.

 

 

Klikk for stort bilde "Fra Kompetanseforum 1.0 til Kompetanseforum 2.0". Det har vært et stort engasjement rundt denne satsingen i Østfold. Vi har lyktes med å involvere alle relevante aktører, oppnådd gode resultater og inspirert andre fylker. Nå samles vi til årets konferanse for å kaste et blikk tilbake, for å tegne veien videre og for å takke alle for innsatsen og engasjementet. Les mer om konferansen her. 

 

Klikk for stort bildeMiniseminar "Utdanning møter arbeidslivets behov. Eller gjør den det?" Vi vil presentere sammensetning av prognoser og statistikk iht. etterspørsel etter kompetanse og utvikling i arbeidsmarked i Østfold (Fafo). Og vil se på tilbudssiden og ungdommenes utdanningsvalg, samt konkrete brobyggende cases, som for eksempel Arbeidslivsportalen. Les mer om seminaret her.

 

Bedriftsdagene 2019Klikk for stort bilde

Kompetanseforum Østfold arrangerer en serie bedriftsbesøk for karrierenettverkene i Partnerskap for karriereveiledning i Østfold og NAV veiledere. 2. og 9. april og 7. mai åpner flere lokale bedrifter dører for å gjøre arbeidslivet og bransjen sin kjent for rådgivere og lærere i skolene og NAV veiledere. Les mer om Bedriftsdagene her.

 

"Fra oss og dem til vi. Kultur nyter strategi til frokost."Klikk for stort bilde

Et seminar hvor samhandling på tvers, kommunikasjon og kulturendring står i fokus. Vi tok opp temaene: Fra lidelse til ledelse /Sosial kompetanse – kan det læres?/Hvordan skape en sterk og transparent tillitskultur? Les mer om seminaret her.

 

LØRN TECH liveopptak i Østfold - 11. mars 2019Klikk for stort bilde

LØRN TECH er en populær podcast-kanal med de beste historiene om norsk teknologi og er en ny norsk plattform for livslang læring. Silvija Seres og venner står bak dette spennende initiativet. LØRN-teamet var i Østfold for en opptaksdag for å snakke med våre gründere, bedriftsfolk, forskere og ledere fra offentlig sektor om sentrale teknologitemaene. Les mer om arrangementet her.

 

Klikk for stort bilde29. november 2018 - Digital frokost om digital samhandling. "Gode verktøy for digital samhandling" vil vise eksempler på hvordan virksomheter bruker digitale verktøy for kommunikasjon, informasjonsdeling og samhandling.

 

Klikk for stort bilde15. november 2018 - Kunnskapsdagen "Teknologi og læring i fremtidens arbeidsliv" Det spås store endringer i mange bransjer på grunn av de nye «omveltende» teknologier. Hvordan de vil påvirke arbeidslivet, hvordan det vil påvirke utdanning og hvordan det vil påvirke selve læring? Les mer om konferansen her.

 

Klikk for stort bilde12. oktober - Digital frokost "Slik bør du bruke sosiale medier i 2018!"

Partnerskapet for næringsutvikling i Østfold og Kompetanseforum Østfold arrangerer en serie Digitale frokoster for sine deltakere og samarbeidspartnere. Vi starter med «Slik bør du bruke du sosiale medier i 2018» med bl.a. Thomas Moen, en av Norges fremste eksperter på digital kommunikasjon og Cornelia Bjørke-Hill fra Infotjenester.

 

Andre utviklingsverksted Fremtiden er her - grip mulighetene!Klikk for stort bilde

30.mai 2018 på Refsnes Gods i Moss.

Les mer om verkstedet her (PDF, 319 kB)Se video her.

 

Klikk for stort bilde

Nærmøte mellom arbeidslivet og fremtidens arbeidskraft - 3. mai 2018

Partnerskap for Karriereveiledning Fredrikstad/Hvaler og Kompetanseforum Østfold arrangerte en speed-date mellom regionens 1000 niendeklassinger og lokale bedrifter/virksomheter på Øra i Fredrikstad. 

 

 Bedriftsdagene for karriereveiledere - 3, 10 og 17 april 2018Klikk for stort bilde

Kompetanseforum Østfold arrangerer en serie bedriftsbesøk for karrierenettverkene i Partnerskap for karriereveiledning i Østfold. Tre tirsdager i april åpner flere lokale bedrifter dører for å gjøre arbeidslivet og bransjen sin kjent for karriereveiledere i skolen.

 

Den 4. analyseverksted - 5.april 2018Klikk for stort bilde

Sted og tid: Akershus fylkeskommune den 5. april 

 

 

 

 

Utviklingsverksted Fremtiden er her - grip mulighetene!Klikk for stort bilde

Den 25. januar 2018 (kl. 9-13), Halden. Dette verkstedet er særlig rettet mot ledere og fagansatte i kommuner med ansvar for oppvekst og utdanning. Les mer her.

 

Miniseminar med Kompetanse NorgeKlikk for stort bilde

08.12.2017 var Kompetanse Norge på studietur hos Kompetanseforum Østfold. De tok med seg nyttige innspill fra Seal Engineering, Orkla Foods, Betongbygg, Kronos Titan, NAV Østfold, NHO Østfold, LO Østfold og ØFK. Tema: etter- og videreutdanning og regionalt samarbeid.

 

Klikk for stort bildeJuleverksted  4. desember 2017. Arbeidsverksted for koordineringsteamet og 4 kompetansegrupper sammen med AFF. Se film her.

 

 

Klikk for stort bildeKunnskapsdagen "Smarte byer og digital fremtid for nye generasjoner".

12. oktober 2017 samkjørtes høstsamlingen til Kompetanseforum med kunnskapsdagen "Smarte byer og digital fremtid for nye generasjoner". Kunnskapsdagen fokuserte på smarte byer, utfordringene og mulighetene som ny teknologi og digitalisering skaper for nye forretningsmodeller, ny politikk og ny kompetanse. Se program her. (PDF, 371 kB)

 

Vårsamling på Verket 24. mai 2017Klikk for stort bilde

Tema: Hvordan ser morgendagens arbeidsliv ut? Og hvordan påvirker det dagens utdanningstilbud? Hvordan bygge digital kompetanse for framtiden? Ungdommens stemme - hva mener studenter og elever er viktig. Hvordan kan vi bygge effektive nettverk som gir resultater.

 

 

 Utviklingsverksted på Refsnes 10. mars 2017Klikk for stort bilde

Tema: Hvordan kan man forutse hvilken kompetanse man trenger i fremtiden? Hvordan kan utdanning henge med og være relevant? Hvordan kan arbeidslivet best få formidlet de behovene de har.

Til toppen