Bedriftsdagene 2019

I dag har vært siste dag i «Bedriftsdagene 2019» der rådgivere fra ungdomsskoler, videregående skoler, voksenopplæring og NAV har besøkt bedrifter i Østfold for å lære om hva ulike fag er i dag og hva bedriftene legger vekt på når de skal rekruttere for fremtiden.

Her er gruppen foran en CNC-styrt laserskjærer som benyttes til å skjøre ut produkter fra stålplater. Jim Lindquist  

De har også sett og erfart ny teknologi og de høye kravene som stilles til bedriftene og da også til fagarbeidere.

Slåttland

- På Slåttland ved Rudskogen ligger en av landets fineste verksteder. Bedriften legger stor vekt på å ivareta og utvikle et godt arbeidsmiljø for samtlige ansatte, forteller Jim Lindquist fra fylkeskommunen.

- Det vi ser etter er fravær og interesse for faget, sier HR manager Håvard Larsson når han får spørsmål om hvordan de rekrutterer nye ansatte.

Støtvig hotel

Ingunn Sandem Bro og 15 rådgivere fra ungdomsskole, videregående skole og NAV har vært  på Støtvig hotel i dag. Ingunn forteller at de har lært om alle muligheter innen hotellbransjen. De trenger alle typer ansatte og først og fremst de med gode holdninger. 

Ingunn Sandem Bro

 

Kronos Titan

Siri Kahrs, HR-manager fra Kronos Titan i Fredrikstad fortalte at de også hadde en fin seanse med gruppa, der var mange spørsmål og stor interesse.

- Dette er et utmerket tiltak for å komme i dialog med veiledere, få vist hva kjemiprosess dreier seg om og hvilke ferdigheter industrien er avhengig av i årene som kommer, sier Kahrs.

Maria Andersen  

I løpet av våren fikk karriereveiledere fra skoleverket og NAV-veiledere gjøre bekjentskap med mange spennende Østfoldbedrifter: Betongbygg, Denofa, Askim og Mysen rør, Borregaard, Nexans, Caverion, Sykehuset Østfold, Aker Solutions, Brennemoen hotel, Infotjenester, Batteriretur, Steen Stål Gjenvinning, Metallco, Nettbuss, Kronos Titan, Støtvig hotel, Slåttland, Nipas Byggeentreprenør og Dynatec.

Et flott samarbeid mellom Kompetanseforum Østfold (Østfold fylkeskommune, NAV Øst-Viken, bedrifter) og Partnerskapet for karriereveiledning!