Lesestoff til høsten

Her er noe å lese i regnværet.

Luft

📚Tre boktips:

Gode ledere styrker samarbeid, inkludering og får sine ansatte til å føle seg sett og hørt. Deres viktigeste verktøy? – Empati og lidenskap.

  • Jamil Zaki: The war of Kindness: Building Empathy in a Fractured World. Her argumenterer psykologiprofessoren fra Stanford for at empati ikke er en refleks, det er et valg. Vår empati er et viktig verktøy for suksess på arbeidsplassen - og det kan vi alle styrke gjennom praksis.
  • Amy Edmondson: The Fearless Organization. Creating psychological safety in the workplace for learning, innovation and growthStjerneprofessoren om psykologisk trygghet og hvordan du skaper det i teamet ditt. "You start with passion".
  • Zoe Chance: Influence is Your Superpower: The Science of Winning Hearts, Sparking Change, and Making Good Things Happen. En ny bok av atferdsforskeren fra Yale tilbyr morsomme, vitenskapelige strategier for å hjelpe folk med å utvikle evnen til å bringe ideene sine til liv. En etisk tilnærming til påvirkning som vil gjøre livet bedre for alle.

Reread:

Angela Duckworth: Grit: The Power of Passion and Perseverance. I denne klassikeren viser Dr. Angela Duckworth hemmeligheten bak enestående prestasjoner ikke er talent, men en spesiell blanding av lidenskap og utholdenhet hun kaller «grit».

Dine evner er ikke faste. Du kan avansere på alle områder av livet ditt hvis du er villig til å jobbe hardt og lære hele tiden. En annen klassiker er Carol Dweck: Mindset - Changing the way you think to fulfill your potential.

Nye rapporter

  • Framtidige kompetansebehov - et oppdatert kunnskapsgrunnlag. Denne rapporten beskriver situasjonen på arbeidsmarkedet fra og med starten av pandemien i 2020 og til og med i dag. Rapporten er en oppdatering av kunnskapsgrunnlaget utarbeidet av Kompetansebehovsutvalgets første rapport utgitt i 2018.
  • En bacheloroppgave "Strategisk kompetensutveckling - en studie av hur företag i Fredrikstad arbetar" i samarbeid med Fredrikstad Næringsforening. Les undersøkelsen her. (PDF, 2 MB)

Sjekk vår databank med rapporter og statistikk her.

Flere lesetips:

Lesetips til sommeren 2022: New & reread: dette kan være nyttig lesning for å forberede oss til et comeback på jobb etter sommer.

Påskelektyren 2022: I en usikker og kompleks verden er motstandskraft, håp og mot alt. 

I anledning kvinnedagen 8. mars - 5 boktips om kvinnekampen.

Lesetips til vinterferie 2022: Thinking again about how we work, lead & live.

Her finner du julelektyre 2021: Tankegods om innovasjonsøkosystem, forretningsmodellinnovasjon og statens rolle i innovasjon.

Våre lesetips til høstferien 2021 var "21. century - Rethinking".

Lesetips til sommerferie 2021finner du her.

 Våre lesetips til vinterferien 2021 var med tema: «Teknologi har alltid vært det største endringsfaktor. Men eksponentiell vekst skaper mer press på oss til å forstå endringen».

Våre lesetips til påskeferien 2020 var den "grønne" påskelektyren.

Til toppen