Vinterlesing 2022

Her kommer noen tips til sakprosa og nye rapporter til deg som har vinterferie eller har tid til lesing.

Luft  

📚Tre boktips:

Thinking again about how we work, lead & live:

  • Adam Grant: Think Again: The Power of Knowing What You Don't Know. «Læring krever fokus. Men avlæring krever mye mer – det krever å velge mot fremfor komfort. I boken hjelper organisasjonspsykologen oss med å bygge den intellektuelle og emosjonelle muskelen vi trenger for å være nysgjerrige nok på verden til å faktisk endre den.»
  • Liz Wiseman: Multipliers: how the best leaders make everyone smarter. En bestselger som utforsker hvorfor noen ledere tapper kapasitet og intelligens fra teamene sine, mens andre forsterker den. Sjekk også Impact Players fra 2021 hvor Wiseman skriver om hvorfor bryter noen mennesker gjennom og gjør en forskjell, mens andre blir sittende fast og ikke utnytter deres fulle potensial.
  • Bren Brown: Atlas of the Heart: Mapping Meaningful Connection and the Language og Human Experience. Om kraften i å kunne gi navn til alle følelser. Brown sier: "Jeg vil at dette skal være et atlas for oss alle, fordi jeg tror at med et eventyrlystent hjerte og de riktige kartene kan vi reise hvor som helst og aldri frykte å miste oss selv. Selv når vi ikke aner hvor vi er."

Nye rapporter

📑 NHOs kompetansebarometer 2021: To av tre bedrifter har udekket kompetansebehov.

 📑​​​​​​​ PwCs kompetanserapport 2022. PwCs Upskilling Survey, som viser bl.a. at strategisk kompetanseutvikling gir økt innovasjon.

📑 Pedagogisk bruk av digital teknologi i høyere utdanning | NIFU

📑 Kartlegging av unges utdannings- og yrkesvalg, gjort av Opinion på bestillingen fra HK-dir. Den viser bl.a. at fire av ti voksne ville valgt en annen utdanning om de skulle valgt på nytt i dag.

📑 SSB-rapporten Frafall og bytter i universitets- og høgskoleutdanning. Den viser bl.a. at 7 av 10 som faller fra, fullfører aldri

📑Kompetanse og opplæring blant et utvalg innvandrere (hkdir.no). Undersøkelsen gir interessante funn om kompetanse for noen grupper innvandrere.

Sjekk vår databank med rapporter og statistikk her.

 

Her finner du julelektyre 2021: Tankegods om innovasjonsøkosystem, forretningsmodellinnovasjon og statens rolle i innovasjon.

Våre lesetips til høstferien 2021 var "21. century - Rethinking".

Lesetips til sommerferie 2021finner du her.

 Våre lesetips til vinterferien 2021 var med tema: «Teknologi har alltid vært det største endringsfaktor. Men eksponentiell vekst skaper mer press på oss til å forstå endringen».

Våre lesetips til påskeferien 2020 var den "grønne" påskelektyren.