Lesetips til påskeferien

Hvem har sagt at det kun er krim som skal leses i påsken?

Luft  

📚Tre boktips:

 

Den "grønne" påskelektyren:

  • Dag Olav Hessen – «Verden på vippepunktet». Velskrevne og tankevekkende bok, som omhandler de klimaendringene og miljøødeleggelser vi i dag står ovenfor. 
  • Anne Sverdrup-Thygeson – «På naturens skuldre. Hvordan ti millioner arter redder livet ditt.» Glitrende, elleville fortellinger om vårt samspill med naturen. 
  • Per Espen Stoknes – "What We Think About When We Try Not To Think About Global Warming". Boken til prisbelønt forfatter fra BI er ikke av de nyeste bøker, men er en perle fra klimadebatten.

Nye rapporter og meldinger:

 

📊 Les NAV Øst-Vikens nye prognose for arbeidsmarkedet i Øst-Viken for 2021 og 2022.

📊 NHOs Kompetansebarometer 2020. Årlig kartlegging av kompetansebehov i NHOs medlemsbedrifter. Bedriftene har svart under koronakrisen, og blitt bedt om å oppgi bedriftens nåværende kompetansebehov.

📊 HR-Norges HR-Undersøkelse 2021, som tar for seg blant annet de endringene knyttet til kompetanseutvikling og hvor virksomhetene ansetter fra.

📑 Rapporten «Befolkningens digitale kompetanse og deltakelse», som er laget av Kompetanse Norge på oppdrag fra Kommunal- og moderniseringsdepartement, viser at 41 prosent av befolkningen sier de har opplevd et større behov for digitale ferdigheter under koronapandemien.

📑 Stortingsmelding om arbeidslivsrelevans i høyere utdanning. Målet med Stortingsmeldingen Utdanning for omstilling er å sikre bedre sammenheng mellom det du lærer på studiet og det som skjer i arbeidslivet.

📑 Stortingsmelding om videregående opplæring. Fullføringsreformen – med åpne dører til verden og fremtiden. Ett av de store grepene i meldingen er en fullføringsreform. Det vi foreslår er de største endringene i videregående siden 1990-tallet.

📑 Stortingsmelding Data som ressurs — Datadrevet økonomi og innovasjon. Formålet med meldingen er å legge fram regjeringens politikk for verdiskaping med data som ressurs.

 

 Våre lesetips til vinterferien var med tema: «Teknologi har alltid vært det største endringsfaktor. Men eksponentiell vekst skaper mer press på oss til å forstå endringen».