Sommerlesing

Nå nærmer det seg sommer! Her kommer noen lesetips til sommerferien.

Luft  

📚Tre boktips:

 

  • Kahneman, Sibony, Sunstein – Noise: A Flaw in Human Judgment. Boken er pakket med originale ideer, og tilbyr samme forskningsbasert innsikt som i bestselgeren Thinking, Fast and Slow. Noise forklarer hvordan og hvorfor mennesker er så utsatt for støy i sine vurderinger.
  • Elizabeth Kolbert – Under a White Sky: En av viktigste miljøforfatterne nå spør- Etter å ha gjort så mye skade, kan vi endre naturen, denne gangen for å redde den? "En bok om mennesker som prøver å løse problemer forårsaket av mennesker som prøver å løse problemer".
  • Kazuo Ishiguro – Klara og solen. Nobelprisvinner er tilbake med et dypt bevegende verk om livet, døden og kjærligheten. I «Klara og solen» pirker han borti brutale dilemmaer som genmanipulering og kunstig intelligens. Har du lest Kazuos «Gå aldri fra meg»?

 

Nye rapporter:

📑 Videre vekst og kvalitet. Strategi for høyere yrkesfaglig utdanning. Ny strategi for fagskolene skal bidra til økt kvalitet.

📑 Strategi for desentralisert og fleksibel utdanning ved fagskoler, høyskoler og universiteter. Regjeringen vil åpne opp utdanningssystemet mer slik at enda flere skal få mulighet til å ta utdanning, uavhengig av hvor de bor.

📑 Kompass 2021 - sosial ulikhet, ubrukt potensial. Kompass er en årlig rapport fra Kompetanse Norge, som sammenstiller relevant statistikk og forskning innenfor et avgrenset temaområde. Årets utgave handler om sosial ulikhet, bl.a. i unges utdanningsvalg og voksnes læring.

📊 Les NAVs Bedriftsundersøkelse 2021 for Øst-Viken

📊 NHO's Økonomisk overblikk 2/2021

📑 Stortingsmelding Energi til arbeid – langsiktig verdiskaping fra norske energiressurser

📑 Les Nasjonal strategi for ein grøn sirkulær økonomi

📑 Les Kunnskapsgrunnlaget for integrering og mangfold i Viken

 

Til slutt, sommer er et ideelt tidspunkt å vurdere å forfølge endring:

Katy Milkman – How to Change: The Science of Getting from Where you are to Where you want to be. I sin nye bok gir Milkman enkel, men dyp innsikt i hvorfor bedre forståelse av våre egne indre hindringer - som latskap, utsettelse, glemsomhet eller vår tendens til å favorisere øyeblikkelig tilfredsstillelse over langsiktige belønninger - er nøkkelen til å endre oss selv.

 

 Våre lesetips til vinterferien var med tema: «Teknologi har alltid vært det største endringsfaktor. Men eksponentiell vekst skaper mer press på oss til å forstå endringen».

Våre lesetips til påskeferien var den "grønne" påskelektyren.