Påskelektyren

Lyst på noe annet enn krim i påsken? Sjekk våre tips til sakprosa og nye rapporter

Luft  

📚Tre boktips:

I en usikker og kompleks verden er motstandskraft, håp og mot alt. Og «courage» kommer fra det franske ordet coeur, som betyr "hjerte".

  • Paul Polman and Andrew Winston: Net Positive: How Courageous Companies Thrive by Giving More Than They Take. I boken bruker tidligere Unilever-sjef og en bærekraftsekspert menneskekroppen som analogi: den trenger luft for å fungere, samtidig vil få si at meningen med et menneskes eksistens er å puste. På samme måte trenger en bedrift å ha sunn økonomi for ikke bare å kunne overleve, men også å innfri sine formål.
  • Gary Vaynerchuk: Twelve and a Half: Leveraging the Emotional Ingredients Necessary for Business Success. I denne praktiske boken utforsker grunder og bestselgende forfatter de 12 menneskelige emosjonelle ingrediensene som har ført til hans suksess og lykke. Han serverer også øvelser for å hjelpe deg med å utvikle disse egenskapene selv.
  • Viktor Frankl: Man's Search for Meaning. I disse dager er Viktor Frankls lære om resiliens mer nødvendig enn noen gang. Etter 3 år i konsentrasjonsleirer lærte den østerrikske psykiater at de som hadde størst sjanse for å overleve fangenskapet var de som hadde en personlig visjon for fremtiden, ikke de som var fysisk best utrustet. Han identifisert et mål i livet og gjorde det til et anker å holde på.

OG ET PÅSKEEGG: Pellegrino Riccardi: Drowning Quietly. Pellegrino er en av Norges mest etterspurte foredragsholdere, og har akkurat lansert en autentisk og inspirerende bok om hvorfor menn tenker og handler som de gjør. Hvis du noen gang har ønsket å tyvlytte en manns tanker, vil ikke denne boken skuffe!

Nye rapporter:

📑 Rapport "Inkluderingskompetanse. En verktøykasse for næringslivet". Gjennomført av Blå Kors Fredrikstad på oppdrag fra Kompetanseforum Østfold. Les rapporten her. (PDF, 516 kB)

📑 Kompetensutvecklingen på arbetsmarknaden till år 2030. I spåren av automatiseringen. Rapport utarbeidet for den svenske Arbetsförmedlingen, utgitt i serien Arbetsförmedlingen Analys 2021:2

📑 Kompetanseplattform for livslang læring. Utredning av konsept fra HK-dir, Sikt og Lånekassen. Kompetanseplattformen skal legge til rette for å dele data om utdanningstilbud fra kompetansetilbydere og oppnådd kompetanse for enkeltindivider, både innen videregående opplæring, høyere yrkesfaglig utdanning og høyere utdanning. 

📑 Kunnskapsgrunnlag Kommunesektorens arbeid med sirkulær økonomi Deloitte 2022. En ny rapport utarbeidet for KS gir kommunesektoren utvidet faggrunnlag for å trappe opp arbeidet med sirkulær økonomi.

📑 Evaluering av treparts bransjeprogram for kompetanseutvikling. Treparts bransjeprogram for kompetanseutvikling er et element i kompetansereformen Lære hele livet. 

Sjekk vår databank med rapporter og statistikk her.

I anledning kvinnedagen 8. mars - 5 boktips om kvinnekampen.

Lesetips til vinterferie 2022: Thinking again about how we work, lead & live.

Her finner du julelektyre 2021: Tankegods om innovasjonsøkosystem, forretningsmodellinnovasjon og statens rolle i innovasjon.

Våre lesetips til høstferien 2021 var "21. century - Rethinking".

Lesetips til sommerferie 2021finner du her.

 Våre lesetips til vinterferien 2021 var med tema: «Teknologi har alltid vært det største endringsfaktor. Men eksponentiell vekst skaper mer press på oss til å forstå endringen».

Våre lesetips til påskeferien 2020 var den "grønne" påskelektyren.