📚Tre boktips:
AI er på alles lepper om dagen.
- Tomas Chamorro-Premuzic: I, Human. AI, Automation, and the Quest to Reclaim What Makes Us Unique. Forfatteren forteller hvordan AI har endret måten vi gjør vise ting på (både positivt og negativt), og at det er meningsløst å skylde på teknologien for menneskelige svakheter.
- Inga Strümke: Maskiner som tenker. Algoritmenes hemmeligheter og veien til kunstig intelligens. Inga er utdannet i partikkelfysikk ved NTNU og skriver her om hvordan vi mennesker prøver å lage kunstig intelligens, om vi endelig er i ferd med å lykkes, og om vi i det hele tatt kan fatte hva den nye teknologien vil innebære.
- Toby Walsh Machines Behaving Badly: The Morality of AI. Professor Toby Walsh, en verdensledende forsker innen kunstig intelligens, utforsker de etiske vurderingene og de uventede konsekvensene AI utgjør – Er Alexa rasistisk? Kan roboter ha rettigheter? Hvilke begrensninger bør vi sette på bruken av ansiktsgjenkjenning?
(Reread: AI Superpowers: China, Silicon Valley, and the New World Order av Kai-Fu Lee; Life 3.0: Being Human in the Age of Artificial intelligence av Max Tegmark og Superintelligence: Paths, Dangers, Strategies av Nick Bostrom.)
Hva med å ta en helt nytt digital kurs Datareisen, utviklet av Digital Norway og Universitet i Bergen? Den gir deg grunnleggende kompetanse i å forstå hva data er og hvor det kommer fra, og hvordan din organisasjon kan bli mer datadrevet?
Eller Elements of AI kurset, hvis du har ikke allerede tatt det? Der lærer du grunnleggende om AI. Dette nettkurset ble utviklet av Universitetet i Helsinki (i samarbeid med NTNU for norske versjonen).
Sjekk også AI+konferansen i Halden i begynnelse av mai!
Nye rapporter
Sjekk vår databank med rapporter og statistikk her.
Flere lesetips
Lesetips til vinterferien 2023
Dette er bøkene vi anbefalte i 2021 og 2022.
Lesetips til sommeren 2022: New & reread: dette kan være nyttig lesning for å forberede oss til et comeback på jobb etter sommer.
Påskelektyren 2022: I en usikker og kompleks verden er motstandskraft, håp og mot alt.
I anledning kvinnedagen 8. mars - 5 boktips om kvinnekampen.
Lesetips til vinterferie 2022: Thinking again about how we work, lead & live.
Her finner du julelektyre 2021: Tankegods om innovasjonsøkosystem, forretningsmodellinnovasjon og statens rolle i innovasjon.
Våre lesetips til høstferien 2021 var "21. century - Rethinking".
Lesetips til sommerferie 2021finner du her.
Våre lesetips til vinterferien 2021 var med tema: «Teknologi har alltid vært det største endringsfaktor. Men eksponentiell vekst skaper mer press på oss til å forstå endringen».
Våre lesetips til påskeferien 2020 var den "grønne" påskelektyren.