Lesetips til vinterferien 2023

Til fjells i vinterferien? Her kommer noen lesetips til sakprosa og nye rapporter.

Luft

📚Tre boktips:

Organisasjon og ledelse.

  • Mike Erwin, Willy DeVoll: Leadership Is a Relationship: How to Put People First in the Digital World: Ledere som verdsetter relasjoner bygger sterkere og sunnere organisasjoner. I denne boken beskriver forfatterne hvor alvorlig informasjonsalderen har endret vår forbindelse til andre mennesker. Og peker på noen løsninger.
  • Richard Rumelt «The Crux. How Leaders Become Strategists»: Boken ble vurdert av Financial Times som en av de beste forretningsbøkene i 2022 og er nyttig for å tenke nytt om strategi. Start med kjernen, de største utfordringene, i stedet for mål og resultatmål.
  • Gary Hamel, Michele Zanini: Humanocracy. I sin provoserende og praktiske bok legger den verdenskjente forretningstenkeren Gary Hamel og medforfatteren en detaljert plan for å skape organisasjoner som passer for framtiden - er menneskelige og fri fra byråkratiets lenker.

Nye rapporter

Sjekk vår databank med rapporter og statistikk her.

Flere lesetips

Dette er bøkene vi anbefalte i 2021 og 2022.

Lesetips til sommeren 2022: New & reread: dette kan være nyttig lesning for å forberede oss til et comeback på jobb etter sommer.

Påskelektyren 2022: I en usikker og kompleks verden er motstandskraft, håp og mot alt. 

I anledning kvinnedagen 8. mars - 5 boktips om kvinnekampen.

Lesetips til vinterferie 2022: Thinking again about how we work, lead & live.

Her finner du julelektyre 2021: Tankegods om innovasjonsøkosystem, forretningsmodellinnovasjon og statens rolle i innovasjon.

Våre lesetips til høstferien 2021 var "21. century - Rethinking".

Lesetips til sommerferie 2021finner du her.

 Våre lesetips til vinterferien 2021 var med tema: «Teknologi har alltid vært det største endringsfaktor. Men eksponentiell vekst skaper mer press på oss til å forstå endringen».

Våre lesetips til påskeferien 2020 var den "grønne" påskelektyren.