Siste nytt

Når verden utvikler seg raskere enn pensum

Samfunnet vårt er preget av stadig raskere endringer på stadig flere arenaer, i kanskje større grad enn vi selv innser: teknologi, samfunnsliv og arbeidsmarked. Hva skal vi lære barna slik at de finner seg selv i denne nye verden? En verden som er nesten som en ny sivilisasjon og ikke er likt noe annet vi har sett før?  

Fra oss og dem til vi. Kultur nyter strategi til frokost

Et seminar hvor samhandling på tvers, kommunikasjon og kulturendring står i fokus.   

Hva tror teknologer fra Østfold er relevant kunnskap for fremtiden?

Kunnskap som går på tvers av fagområder, og en med en miks mellom spesialisering og generalisering -- det er dette som gjelder. Sånn var svaret vi fikk fra de fleste som var i samtale med Silvija Seres i forbindelse med LØRN sitt podcast innspill fra Fredrikstad og Halden.  

Bedriftsdagene 2019

I dag har vært siste dag i «Bedriftsdagene 2019» der rådgivere fra ungdomsskoler, videregående skoler, voksenopplæring og NAV har besøkt bedrifter i Østfold for å lære om hva ulike fag er i dag og hva bedriftene legger vekt på når de skal rekruttere for fremtiden.  

Hvilken kompetanse er ettertraktet i Østfold?

Kompetanseforum Østfold jobber med å samle oversikt over sentral statistikk, prognoser og kvalitative vurderinger over hvilken kompetanse finnes, og hvilken kompetanse kommer vi til å trenge i Østfold. Vi kan bruke dette materialet til å prøve å finne en rettesnor for framtidsutsiktene i fylket.  

Slik formes fremtidens arbeidsliv i Østfold

Silvija Seres er kjent som en av Norges fremste teknologieksperter. I sin populære podkastserie intervjuer hun nå en rekke østfoldinger som former fremtidens arbeidsliv.  

Mener den digitale kompetansen må være både bred og spiss

Digital kompetanse må inn i alle fag. Det er et av budskapene som kom fram på Kompetanseforum Østfolds kunnskapsdag nylig.  

Utviklingsverksted "Fremtiden er her - grip mulighetene!"

25. januar arrangerte Kompetanseforum Østfold utviklingsverksted for kommunale ledere og fagansatte med ansvar for oppvekst og utdanning i Simulatorsenteret på Halden Innovation Park.    

Til toppen