Lurer du på hva du skal gjøre til høsten?

Det er mange spennende utdanninger å velge for deg som skal søke høyere utdanning nå. Husk søknadsfristen 20 april!

Ron Levine/ Getty Images  

Når du tenker på ulike utdanningsvalg ser du sikkert også på jobbmulighetene.

Framskrivninger viser at det er stort behov for høyere utdanningsnivå blant de sysselsatte i Østfold framover. Og raskest vokser etterspørselen etter høyt utdannet arbeidskraft i helse- og omsorgstjenestene, IKT-næringene og faglig, vitenskapelig og teknisk tjenesteyting. Dette gjelder både Østfold og resten av Norge og Europa.

IT- og teknologi er smarte og sikre studievalg, forteller Mari-Ann Akerjord fra Høgskolen i Østfold. Personer med IT jobber med mange forskjellige spennende oppgaver: webutvikling, spilldesign, programmering, drift- og utvikling av smarte IT-løsninger, opplæring, salg, markedsføring og mye mer. Høgskolen i Østfold tilbyr IT-utdanninger innenfor flere studieretninger.

Det er stor mangel på personer som velger høyere yrkesfaglig utdanning. Etter en fagskoleutdanning ved Fagskolen i Viken har du en utdanning som åpner muligheten for spesialkunnskap innenfor helse eller at du blir en attraktiv fagskoleingeniør om du har valgt den tekniske retningen, forsikrer prorektor Ketil Solbakke.

Hvis du er usikker, så anbefaler Tone Skau Fossvik fra Karrieresenter Østfold, at det kan være lurt å tenke på at utdanningen skal føre deg til en jobb du vil kunne mestre og like. Det er ikke slik at du bare skal tenke et konkret yrke, men tenk på bransjer, temaer og hvilke utdanninger som leder deg i den retningen du ønsker. Det er viktig å tenke gjennom hva som interesserer deg, og hvilke personlige egenskaper du ønsker å bruke i jobb.

Sjekk også hvilke råd ville næringslivsledere gi unge i forhold til valg av utdanning. Og hva tror de er relevant kunnskap for fremtiden?

Husk søknadsfristen for høyere utdanning 20 april kl.14!

Til toppen