Gira på læring og selvutvikling?

Mulighetene til å skaffe oss oppdatert kompetanse er så mange! 

Tima Miroshnichenko // Pexels

Brenner du inne med et ønske om å bli bedre i business engelsk? Har du lyst til å lære om fremstilling av data i Power BI? Vil du utvikle nye ferdigheter innen grafisk design, men du vet ikke hvor du skal begynne? Les videre for å få noen tips til gratis kilder for egen læring, kompetanseheving og personlig utvikling!  

Kanskje du er som meg og har genuin interesse for personvern og digitalisering, men ikke har hatt anledning til å studere dette i en formell grad? Fortvil ikke, fordi det finnes mange ressurser på nettet! 

Youtube

Din bedrift ønsker interaktive grafiske fremstillinger av data, men har ikke anledning til å leie inn en konsulent til å gjøre jobben. Du har kanskje hørt om videoer på YouTube som forklarer og viser eksempler på hvordan du kan lære deg å bruke nye systemer eller utvikle dine ferdigheter, for eksempel How to use Microsoft Power BI - Tutorial for Beginners 

I tillegg til arenaer som YouTube hvor det tilbys opplæringsvideoer, digitale forelesninger, seminarer o.l. finnes det også digitale kurs.  

Digital Norway

Har du hørt om Digital Norway? Der finner du kurs på norsk om innovasjon, personvern, ledelse, og digitale teknologier blant andre temaer. For eksempel, data science og hvordan det brukes i industrien. Digital Norway tilbyr gratis digitale kurs som mikrokurs (leses på 5-10 minutter), introkurs (leses på 20-30 minutter) og veivisere (gjennomføres på 1 time eller mer). I tillegg tilbyr de fysiske kurs og skreddersydde læringsreiser. 

Coursera

Kanskje du er mer interessert i digitale kurs på engelsk som gir deg sertifikat? Da kan du utforske mulighetene i Coursera, som tilbyr gratis kurs og sertifikater innenfor både hard og softskills. På coursera.org finner du kurs som tilbys av ulike universiteter og institutter fra mange forskjellige land. For eksempel kan du ta et kurs for å forbedre dine kommunikasjonskunnskaper på Engelsk fra Georgia Institute of Technology. Vil du lære deg teknikker og verktøy for suksess med kreativ tenkning, så tilbyr Imperial College London et kurs innen dette. 

Mulighetene er mange

I tillegg til gratis kurs finnes det også betalte sertifikater innen Google Analytics, Microsoft løsninger, og lignende programvarer på nett. Disse kursene kan man ta hos tilbyderne selv, eller finne på nettsider som Coursera.org.  

Å få ny læring inn i det daglige arbeid er en god måte å utvikle og beholde kunnskap på. Små drypp telles: se et webinar, hør en podkast, en youtube-video eller delta på et digitalt frokostmøte.  

Mulighetene er mange, så her er det bare til å hive seg på nye arenaer for egen læring! 

Av Linn Chloe Hagstrøm, Viken fylkeskommune

 

Les også:

Vi må heie på hverandre når vi lærer.

3 grunner til å investere i egen kompetanseutvikling!

Få læring inn i din jobbhverdag

Gjør læring til en vane eller bli akterutseilt