Mangfold og inkludering: Fra gode intensjoner til gode handlinger

Hva betyr det å skape mangfold og hvordan kan dette bidra til lønnsomhet? 

Kimijya Sajjadi

28. september arrangerte Kompetanseforum Østfold en workshop med mangfoldeksperten Kimiya Sajjadi.

Noe av det viktigste Kimiya Sajjadi lærte av å hjelpe over 100 virksomheter i arbeidet med mangfold og inkludering er at du må øke kunnskapen hos medarbeiderne i en tidlig fase:


– For å lykkes i arbeidet med mangfold og inkludering er det avgjørende å vite hvor skoen trykker i egen virksomhet. Øker kunnskapen hos de ansatte, kan de enklere identifisere hvor utfordringene ligger", sier Sajjadi.

Jobber vi ikke bevisst med inkludering blir vi ubevisst ekskludert, Kimiya Sajjadi

Det er mange virksomheter som jobber med mangfold og inkludering. Og flere ønsker mer kunnskap, flere verktøy og støtte.

– Kimiya Sajjadi loset oss gjennom noen timer med mangfold og inkludering, og innledet med "Gode intensjoner skaper ikke endringer, gode handlinger gjør". Og det var det som var så bra med denne workshopen. Ikke bare fikk vi ny, spennende innsikt og læring, men hun ga rom for å konkretisere planer og mål. Det nytter ikke å komme ut av en workshop bare å være inspirert, men man må ha actions klare for å ta i bruk den nye læringen, forteller Karina Sandell Lauritzen HR-partner i Simployer.

På Litteraturhuset i Fredrikstad