Bedriftsdagene 2023: 25.mai

Tradisjonen tro arrangerer Kompetanseforum Østfold Bedriftsdagene, en serie bedriftsbesøk for karriereveiledere og NAV-ansatte.

25. mai var seks grupper med karriereveiledere og NAV-veiledere på bedriftsbesøk rundt omkring i Østfold; hos Glava, Dynatec, Andersen & Mørck, Contiga/Heidelberg, Ragn-Sells og Thermocold.

Andersen & Mørck

En gruppe NAV- og karriereveiledere vært på besøk hos Andersen & Mørck som holder til på Borg havn på Øra.

- En spennende logistikkbedrift som jobber med transport både med båt, bil og fly, og er en sentral operatør på havnelogistikken på Borg havn, forteller Maria Andersen fra NAV Fredrikstad.

Bedriften har stor variasjon i arbeidsoppgaver, erfaring og utdanning hos sine ansatte. Her finnes det alt fra administrative til praktiske jobber.

Det viktigste for dem er personlige egenskaper hos de som ansettes. Vilje til å lære og fleksibilitet er viktig, da ingen dag er lik og planer ofte blir endret raskt.

Og på spørsmålet om deres bransje er en sikker yrkesvei fremover er svaret ja! De er stadig på jakt etter nye medarbeidere.

Thermocold

- Vi fikk en omvisning av produksjonslinjen av kjølerom og aggregat som Thermocold har på Borgenhaugen, forteller Annette Lorange Ekstrøm fra NAV Sarpsborg.

- Deltagruppen var med for å fortelle oss om samarbeidet de har med Thermocold som har vært i 11 år. På Thermocold har over 80% av de ansatte hull i CV-en og de fortalte oss om suksessfaktoren for at bedrifter lykkes med inkludering.

Det ble en spennende samtale og diskusjon på bordet, forteller Annette.

Glava

- Vi var 13 stykker som besøkte Glava i Askim i dag. Det var representanter fra 3 forskjellige ungdomsskoler og veiledere i NAV. Flere av dem ungdomsveiledere, forteller Anne Berit Sommernes, NAV Indre Østfold.

De er ca 210 ansatte totalt i Askim. De kjører 5 skift med 9-10 operatører per skift. Produserer ca 110 tonn med isolasjon per dag. 

Målet deres er å ha 1 lærling per skift – noe som har vist seg vanskelig. Glava mangler spesielt lærlinger innenfor produksjonsteknikk. Ellers så er det stort behov for personer med kompetanse innenfor automasjon i industrien generelt.

Etterpå fikk vi omvisning i produksjonslokalene – helt fra starten hvor glassgranulatet kommer inn til fabrikken, smeltingen av glasset, produksjonen av isolasjon i ulike former og til ferdig produkt til utsendelse fra lager.'

Et lærerikt besøk!

Klikk for stort bilde
Klikk for stort bilde
Klikk for stort bilde
Klikk for stort bilde
Klikk for stort bilde
Klikk for stort bilde
Klikk for stort bilde
Klikk for stort bilde

Dynatec

Andre besøk for Bedriftsdagene i Indre Østfold var Dynatec SMV.

- Vi fikk besøke dem i deres helt nye lokaler på Holtskogen Næringspark i Tomter. Vi var 14 besøkende fra ungdomsskoler, videregående skoler og NAV, rapporterer Anne Berit Sommernes fra NAV Indre Østfold.

Dynatec SMV har 65 ansatte i lokalene på Holtskogen. Der holder de på med mange forskjellige prosjekter innenfor produksjon av spesialmaskiner, deleproduksjon og utvikling av prototyper for kunder.

Produksjon av maskinlinjer til næringsmiddelindustrien er blant en av de mange tingene de gjør. Produksjonslinjen til for eksempel Buer Lompebakeri er utviklet og produsert hos Dynatec SMV.

De ansatte som jobber hos Dynatec har bakgrunn/utdanning fra et veldig bredt spekter. Felles for dem alle er at de har teknisk interesse og engasjement for jobben sin. De må være litt «nerder», ble gjentatt flere ganger. Dette er også noe av det de ser etter når de ansetter.

Josef Filtvedt, daglig leder, sier at han har ett mål som er viktig for han: «de som jobber der skal glede seg til å komme på jobb om morgenen og de skal utvikle evnene sine der.

Han hadde også en oppfordring til oss «Slutt aldri å leke», forteller Sommernes.

Ragn-Sells i Moss

- Svært nyttig og hyggelig besøk på Ragn-Sells i dag, forteller karriereveileder Ingunn Bro.

- Ragn-Sells er en hightech konsern innen avfall og som har grønt skifte høyt oppe. De er de gammeldagse skraphandlere, men har høy sikkerhet og beredskap i alt de gjør.

De samler 50 tonn avfall i Østfold og Vestby. Hovedbudskap: ikke kast batteri i søpla!

Heidelberg / Contiga

- Vi fikk en fin gjennomgang av bedriften i Fredrikstad og resten av konsernet som sprer seg rundt i store deler av verden, forteller Nina Strømnes Andersen fra NAV Sarpsborg.

Heidelberg i Fredrikstad bygger betongelementer og sender direkte fra fabrikken til sluttbruker. Her jobber det 65 ansatt fordelt på produksjon og administrasjon. De leverer fasade, vegger og kompaktdekke til byggeplasser. De har også en monteringsavdeling på byggeplassene.

De har ikke krav om fagbrev, men ønsker seg motiverte ansatt som de kan lære opp. God bakgrunnskunnskap er innen fag som snekker, forskalingssnekkere, jernbindere osv.