Inkluderingskompetanse i næringslivet

Et spennende verksted om inkluderingskompetanse i næringslivet ble arrangert av NAV Øst-Viken i Moss 18. oktober.

Jens Mellquist, Wenche Revhaug, Per Kivijærvi, Anne Live Nævdal, Maria Andersen, Hanne Nordli, Trine Eidsmo og Hege Aatangen

Verkstedet startet med høyaktuelt innsikt i arbeidsmarked og utenforskap, fint formidlet av Ulf Andersen, statistikksjefen i Arbeidsdirektoratet.

Hanne Nordli og Synne Putri Solstad fra Blå Kors presenterte resultatene fra Kompetanseforums forprosjekt om inkluderingskompetanse i næringslivet. 

Kompetanseforums deltakere fra næringslivet og kommuner var selvfølgelig godt representert rundt bordene: Laila Olsen, prosjektleder fra Seal Engineering, daglig leder i Askim Mekaniske Verksted Jens Mellquist, HR-manager Wenche Revhaug og hovedtillitsvalgt Per Kivijærvi fra Kronos Titan, daglig leder i Fosby Stilas Trine Eidsmo, Ismahene Boussakra, hotelldirektøren på Refsnes Gods, Jannicke Aasen, HR-manager fra Sarpsborg kommune.

I gruppearbeidet ble det diskutert erfaringer med inkludering, hva skal til for å lykkes med inkludering? Og hvordan kan vi sammen få det til?

– Engasjementet var stort, og vi har mange flotte bedrifter som vil bidra til at flere inkluderes inn i arbeidslivet. Det kom svært gode innspill som NAV Øst-Viken skal ta med seg videre i dette arbeidet, forteller en av arrangørene, Maria Andersen fra NAV.

Maria sammen med et knippe dyktige folk fra NAV Øst-Viken er blant aktive pådrivere for Kompetanseforum Østfold.

– Vi i Kompetanseforum Østfold er opptatt av at inkluderingsarbeidet kan bidra til å løse bedriftens bemanningsbehov og at prosessene oppleves som gode for de involverte, sier Elena Rosnes.

Til toppen