Digital speed-date «Lær av en lærling»

I regi av Kompetanseforum Østfold arrangerte Borregaard, OKIndustri og Partnerskap for karriereveiledning i Østfold et spennende digitalt opplegg i dag.

Et skjermbilde fra digitalt speed-date med lærlingene på Borregaard. Rådgiverne fikk presentert 4 ulike fag og bedriften fra lærlingene gjennom en god dialog og interaksjon. Her med Kristoffer Berget, lærlingen i elektro og Arve Årvik fra Borregaard. Elena Rosnes   

På grunn av koronakrisen måtte Kompetanseforum Østfold utsette de årlige Bedriftsdagene for karriereveiledere. Men den nye virkeligheten vår har gitt oss et push til å teste nye digitale løsninger.

Først ute er et opplegg som vi har laget i samarbeid med Borregaard og OKIndustri for Partnerskapet for karriereveiledning i Østfold. Digital speed-date  "Lær av en lærling". Navnet som en karriereveileder kom på, erstatter ikke de fysiske bedriftsturene, men kan være en nyttig og artig supplement.

Hvorfor valgte du å jobbe på Borregaard? Hva gjør du på en normal dag på jobben? Hva av det du lærte på skolen har du hatt bruk for på jobben? Hva mener du er den viktigste egenskapen for en som vil ha en jobb som din? - Det var veldig mange spørsmål fra nysgjerrige og engasjerte veiledere.

Her presentert ved første års lærling Ørjan B. Haraldsen. Ørjan fortalte om sin utdanningsvei og at han trives veldig godt som lærling i prosessoperatør faget på Borregaard, og at det er kult å kunne «styre en fabrikk». Jim Lindquist   Automasjonslærling Andrea Ødegård fra Sandefjord er jente i et mannsdominert miljø, men trives godt på Borregaard. Andreas mål etter endt læretid er å gå Y-veien og bli ingeniør som sin far. Takket være stor grad av automasjon kan nå 22 fabrikker styres av 30 personer. Det er stort behov for kompetanse innen automasjon i fremtiden, forteller Andrea. Elena Rosnes  

 

 

 

 

 

 

 

Mathias Larsen og Kristian Olsen Nordstrand, som forteller at det er et behov for flere lærlinger i industrirørlegging. Elena Rosnes  I oppsummeringen etter nettmøtet med lærlingene kom det frem flere gode forslag til hvordan digitale speed-date kan bli et nytt verktøy i verktøykassen når det gjelder karriereveiledning. I tillegg til og i kombinasjon med bedriftsbesøk og jobbskygging.

Tilbakemeldingene fra karriereveiledere var veldig positive til det nye formatet og arrangement har fungert godt både teknisk og innholdsmessig.

- Fint og variert opplegg, mange ulike yrkesgrupper og flott fokus på trivsel hos lærlinger - Go Borregaard! sa Ingrid Fløtra, nettverksleder for karriereveiledere i Fredrikstad og Hvaler.

Ingunn Sandem Bro, leder for nettverket i Moss, fortalte at lærlingene var superflinke, og at det er absolutt en ide å fortsette med slike møter, med flere lærlinger og flere bedrifter.

- Det er viktig å fremsnakke Østfoldindustrien, samt de enkelte yrkesfagene gjennom lærlingene, som er flotte ambassadører for fag og yrkesopplæring, sa Frode Wilhelmsen fra OKIndustri.

Endre Steinbru fra Borregaard fremhevet at «yrkesfag er ingen blindvei» og at bedriften sammen med OKIndustri og Kompetanseforum Østfold gjerne jobber videre med Partnerskapet for karriereveiledning for å utvikle ulike former for karriereveiledning kombinert med digitale møter.

Jim Lindquist