#stoltekvinner for fagbrev 8.mars

Fagbrev, yrkesfag og kvinner - lærerik og inspirerende dag på Inspiria på selveste kvinnedagen.

Innen en rekke bransjer har man fortsatt en lang vei å gå for jevnere kjønnsfordelingen. For å få fart på det og på rekruttering til yrkesfag og fagbrev har vi i Kompetanseforum Østfold ønsket å sette det på agenda akkurat på kvinnedagen: dele erfaring, hente inspirasjon og informasjon.

Arrangørene: Trine Eidesmo fra Fosby Stillas, Wenche Revhaug fra Kronos Titan, Mari Engh fra Gartnerhallen, Ismahene Boussakra fra Refsnes Gods (i samarbeid med LO og fylkeskommunen) representerer industri, byggenæringen, reiseliv, landbruk og gartnernæringen. Disse har i hvert fall en ting til felles: deres næringer skriker etter flere kvinnelige ansatte med fagbrev.

Hensikten med #stoltekvinner-arrangementet var å gi innsikt og inspirasjon i hva man kan forvente ved å velge yrkesveien med fagbrev, og hvordan man kan gå frem for å få det.

Det er så flott at flere bransjer (arbeidsgiver- og arbeidstakersidene) har gått sammen for å lage en møteplass for kvinner som er nysgjerrig på å ta fagbrev, eller hjelpe andre med det, sier Elena Rosnes, leder for Kompetanseforum Østfold

Arrangementet har skapt gode vibber, og intervjuene med rollemodellene fra Fosby og Kronos Titan var et høydepunkt på scene. Modige, dyktige og stolte ambassadører for sine fag og bransjer fortalte bl.a. om hvorfor de valgte sine yrker og ga råd og oppfordring til kvinner om å ta et fagbrev på jobb.

Så fikk publikum en god informasjon fra Anne Aasen fra Viken fylkeskommune om ulike veier til fagbrev, konkete ordninger og hvordan man går fram.

Klikk for stort bilde
Klikk for stort bilde
Klikk for stort bilde
Klikk for stort bilde

Deltakere minglet, spiste lunsj sammen og engasjerte seg i spennende gruppediskusjoner. 

Det ble blant annet diskutert spørsmålet "Hva bør vi gjøre mere av eller annerledes for å flere til å ta fagbrev?" Fellesnevner for svarene var - Gi god informasjon som når ungdom og deres foreldre, og gjør det tidlig, i grunnskolen! Les alle innspillene her. (PDF, 55 kB)

Gruppearbeid
Til toppen