10 ulike «bransjeverder» på messe i Askim

2000 elever fra hele Indre Østfold regionen gjestet torsdagens yrkesmesse i Askimhallen.

 

For tredje gang arrangerer Indre Østfold Næringsutvikling AS en regional yrkesmesse, i år med Rakkestad Næringsråd som medarrangør.

Alle ungdomsskole- og videregåendeelever i de kommunene ble invitert til yrkesmessa. I tillegg var det åpent for voksne som kanskje ønsker å bytte jobb eller står utenfor arbeidslivet.

Nytt av året var inndeling av 10 ulike Bransjeverdener.

- Yrkesmessen ønsket å vise bredden i vårt lokale næringsliv, og vi har derfor samlet utstillerne i ulike bransjeverdener. Dette tror vi gjør det enklere for elevene å finne ut hvilke muligheter man har innenfor en bransje eller et fagområde. Neste år utvider vi med egen hjemmeside der det blir beskrivelser av hver bransjeverden som elevene kan bruke som en del av forberedelsene,  forteller prosjektleder for den regionale yrkesmessen i Indre Østfold, Håvard Andresen.

Bygg Teknisk Stål As og ordfører Karoline Fjeldstad - Klikk for stort bilde Ida Marie Ruud Stemmedalen  

Årets nyhet 10 ulike "bransjeverder"

- Konseptet med bransjeverdener er etter inspirasjon fra Haugalandet, som vi har hatt tett dialog med i opptakten av årets messe. Prosjektleder Ronny Sætre har delt info og erfaringer fra deres yrkesmesser og det setter vi stor pris på! De avholder sin messe nå i januar, vi satser på en studietur for å utvikle messen, sier medarrangør Ida Marie Stemmedalen i Rakkestad Næringsråd.


 

 Jenter og industrifagene

På den store standen til Askim Mekaniske Verksted fikk besøkende informasjon om industrifag, muligheter for jobb og karrierestige. Fokus i år var ifølge Jens Mellquist, daglig leder i AMV, rekruttering av jenter/damer til fagene industrimekaniker, platearbeid, sveiser og montører. 

Messen var veldig bra, og for første gang kom jenter til vår stand på eget initiativ. Håper vi fikk sådd noen frø både til gutter og jenter om at yrkesfag er mer enn møkkete maskiner, sier Jens Mellquist.